En christianit om Vilde Liv

Helene har boet på Christiania i 28 år. Hun arbejder i Den Grønne Genbrugshal og var med til at ansætte de første medarbejdere i Vilde Liv.

Er der brug for en insats for udsatte unge på Christiania?

Christiania er et frirum for mange, og det skal man have respekt for. Her må alle være, hvis de opfører sig ordentligt, og det går for det meste rigtig godt. Min arbejdsplads ligger for enden af Pusher Street, og jeg har bemærket en stigende mængde af helt unge, hvor man tænker: Hvorfor er de ikke i skole? Hvad laver de herude midt på dagen? Det føles ikke rigtigt.

Hvem er det, der har brug for Vilde Liv?

Det er de svigtede børn, der tager herud og leder efter noget fællesskab, men ikke kan finde det. For du kan sagtens være ensom på Christiania. De får ingen relationer og bliver ikke en del af alt det gode på Christiania. Christiania må gerne være et helle, men for dem bliver det et gemmested.

Hvad mener du, at Vilde Liv kan bruges til?

Vilde Liv kan fange nogle af de unge ”hang-arounds”, som jeg talte om før. Derudover er der efter min mening nogle problemer, vi ikke kan løse, bare fordi vi har et godt hjerte. Her er det vigtigt med et netværk til det sociale system og en viden om, hvilke muligheder, der er for de unge. Det har Vilde Liv.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.